WooCommerce
Pénztermelő Vállalkozás Kihívás

Így alapozd meg a Pénztermelő vállalkozásodat 3 egyszerű lépésben!

Pénztermelő vállalkozásodat 3 egyszerű lépésben | Tudás | Digitális Vállalkozás

Na, a negyedik részben jön az igazi kihívás: megmutatom neked lépésről lépésre, hogyan rakhatod le a Pénztermelő vállalkozásod alapjait.

KÉP FORRÁS: DIV Akadémia

Szilvágyi-Szeli Péter vagyok, a Pénztermelő Vállalkozás Kihívás instruktora, a Digitális Vállalkozás online közösség és a DIV Akadémia alapítója és szakmai vezetője.

Üdvözöllek a Pénztermelő Vállalkozás Kihívás kurzussorozatának 4. részében. A kihívás eddigi 3+1 részében ezt a tudást szerezhetted meg:

 • 0. részben részletesen megismerhetted az okokat, amiért létrehoztam ezt a 6 részes tudássorozatot.
 • Az 1. részben azt mutattam meg, hogyan építhetsz vállalkozóként sikeres vállalkozást és élhető életet egyszerre.
 • 2. részben megosztottam veled, hogy miért nem működnek többé a klasszikus vállalkozási modellek.
 • A 3. részben bemutattam neked az újgenerációs vállalkozások 7 fő jellemzőjét.

Ha részről részre követted a Pénztermelő Vállalkozás Kihívást, már eddig is nagyon sok információt ismerhettél meg azzal kapcsolatban, ami a vállalkozásodban és körülötte zajlik az utóbbi néhány évben.

Annak is tudatában vagy, hogy a klasszikus vállalkozási modellekre épülő vállalkozások 80%-a 5 éven belül el fog bukni, és azt is bemutattam neked, hogy ez miért elkerülhetetlen.

Mostanra láthatod, hogy valamit tenned, változtatnod kell ahhoz, hogy a végén mégis a nyertes 20% közé vezesd a vállalkozásodat, és új lendületet adj nem csak az üzletednek, hanem az életednek is az elkövetkező 10-15 évre. Azzal is tisztában vagy, hogy igenis lehetsz sikeres vállalkozó és élhetsz teljes életet egyszerre.

Eljött a nap, amikor elegendő információval rendelkezel már ahhoz, hogy betekintést nyerj a megoldásba, amivel a jelen és a jövő nyertesei dolgoznak.

Pénztermelő vállalkozás: a nyertesek megoldása

Mielőtt belevágunk a Pénztermelő vállalkozás modelljének részletezésébe, ahhoz, hogy pontos és teljes megértést kapj, fontos tisztázni, milyen viszonyban vannak a 3. részben tárgyalt újgenerációs vállalkozások és a Pénztermelő vállalkozás.

Újgenerációs vállalkozások

Újgenerációs vállalkozás minden olyan vállalkozás, amely működését tekintve maradéktalanul megfelel az újgenerációs vállalkozások 7 fő jellemzőjének:

 1. A 95/5 szabály miatt a növekedést helyezi előtérbe a klasszikus marketinggel szemben
 2. Felhasználókban, felhasználói élményben gondolkodik, nem vevőkben és vásárlásban
 3. A könnyed és gyors élmény érdekében mindenben igyekszik egyszerűsíteni a működését
 4. Gyors fejlődésre és a veszteségek minimalizálására törekszik
 5. Minden lehetséges munkafolyamatot automatizál
 6. Folyamatosan mérhetőségre törekszik, és elemzi a működése során előállított adatokat
 7. Delokalizáltan, földrajzi helytől függetlenül működik

A Pénztermelő vállalkozás viszonya az újgenerációs vállalkozásokhoz

A Pénztermelő vállalkozás az újgenerációs vállalkozások közé tartozik, mivel mindenben megfelel az újgenerációs vállalkozások 7 fő jellemzőjének.

Ugyanakkor a Péztermelő vállalkozás az újgenerációs vállalkozásoknak egy speciális szegmense, mivel a 7 fő jellemzőn kívül van néhány különleges jellemző és képesség, ami a Pénztermelő vállalkozás modelljét alapvetően megkülönbözteti az általános értelemben vett újgenerációs vállalkozásoktól.

A Pénztermelő vállalkozás egy ultrahatékony modell, amelynek a célja nem csak a sikeres üzleti eredményesség, hanem valami egészen más, és talán sokkal fontosabb.

Miben különbözik a Pénztermelő vállalkozás az újgenerációs vállalkozásoktól?

A Pénztermelő vállalkozás célja nem kizárólag és öncélúan a pénz. A Pénztermelő vállalkozás számára a pénz az az eszköz, amivel bőséget képes teremteni, és a bőség segítségével a két legfőbb célját meg tudja valósítani:

1. Élhető

A Pénztermelő vállalkozás egyik legfőbb célja, hogy élhető legyen a résztvevői számára üzletileg és a privát életminőséget tekintve is, testileg, szellemileg és lelkileg egyaránt. Ilyen szempontból nevezhetnénk holisztikus vállalkozásnak is.

A Pénztermelő vállalkozás számára tehát a legfőbb cél, hogy élhető legyen, és kiemelkedően magas életminőséget biztosítson a résztvevőinek.

Akkor működik megfelelően, ha minden ezt a célt szolgálja. Hogy kinek mi a kiemelkedően magas életminőség, azt persze mindenki maga döntse el, a saját igényei és hitrendszere szerint.

És ezzel elérkeztünk az első igazán komoly különbséghez: a Pénztermelő vállalkozás tervezésekor elsőként nem magát a vállalkozás üzleti elemeit tervezzük meg, hanem a legfőbb cél részleteit dolgozzuk ki: mit jelent számunkra az élhető élet, a kiemelkedően magas életminőség?

Amíg ezeket nem határozzuk meg pontosan, addig felesleges bármilyen üzleti témába belekezdenünk a Pénztermelő vállalkozásunkkal kapcsolatban.

Figyelj, mert ez az a lépés, amit soha senki nem tesz meg, amikor életre hív egy vállalkozást.

Viszont ez az a lépés, amit ha meglépsz, akkor nem te leszel a vállalkozásod következménye, eszköze, rabszolgája, hanem a Pénztermelő vállalkozásod lesz a te eszközöd az élhető életed kialakításához. És ez egy óriási különbség az életed alakulása szempontjából.

Amikor a DIV Akadémia üzleti modelljét megalkottam, a tervezést én is azzal kezdtem, hogy pontosan meghatároztam, hogyan akarunk élni a feleségemmel és a gyermekeinkkel, és csak ezután kezdtem el megtervezni, hogyan tudja ezeket a célokat a DIV Akadémia üzletileg szolgálni és támogatni.

Vállalkozóként meg kell változtatnod a gondolkodásodat, mert a körülötted lévő világ is gyökeresen megváltozott.

Azok a törvények, amelyek korábban gúzsba kötöttek üzletileg, ma már nem érvényesek. Húsz évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy laptoppal ázsiai termékeket adj el saját márkanév alatt világszerte, olyan mennyiségben, amilyenben csak képes vagy, és mindezt a kerti diófa hűs árnyékából.

Ma ez egy teljesen reális lehetőség, amely mellett gyereket nevelhetsz, élhetsz kedvenc szenvedélyeidnek, utazhatsz kedvedre. Vagy dönthetsz úgy is, hogy minden év első 2 hónapjában megírsz egy könyvet, lézerpontos online marketing mellett csúcsra járatod az eladásokat, a maradék 10 hónapban pedig önfeledten vitorlázol a nagyvilágban. Ezek mind elérhető lehetőségek bárki számára, a megvalósítás első lépése pedig az, hogy felteszed-e magadnak a kérdést: hogyan akarok élni?

Már most láthatod, hogy a Pénztermelő vállalkozás modell tervezése jelentősen eltér a hagyományos üzleti modell tervezés bevett folyamatától.

A nagy különbség tehát a Pénztermelő vállalkozásban más vállalkozásokhoz képest, hogy az egyik legfőbb célja nem a világuralom vagy a hatalom, a befolyás, a befektetők seggének orális fényesítése, hanem az, hogy élhető legyen a résztvevők számára.

2. Fenntartható

Ha már elérted a Pénztermelő vállalkozás modell segítségével az élhető vállalkozás szintjét, olyan életet élsz, amilyet szeretnél, akkor ugyanilyen fontos, hogy ezt az állapotot folyamatosan fenn is tudd tartani.

Mit érsz vele, ha az első kisebb gazdasági visszaesés miatt összecsuklik a vállalkozásod és ez által az életed, vagy ellenkezőleg, azért kell bezárnod a boltot, mert túl hirtelen, túl nagyot nőttél, és szétesik alattad minden. Tapasztaltál már ilyet? Nekem megvolt már ez is. Döbbenetes élmény tönkremenni a sikerben.

Pénztermelő vállalkozásodnak fenntartható vállalkozásnak kell lennie, ami hosszú távon is támogathat a céljaid elérésében.

Ez pedig csak úgy sikerülhet, ha a fenntarthatóságot már az üzleti modell felépítésekor betervezed a rendszerbe.

Hogyan építs Pénztermelő vállalkozást 3 egyszerű lépésben?

1. ●●●●modell tervezés

Ahhoz, hogy a Pénztermelő vállalkozásod élhető legyen számodra és minden résztvevője, a csapatod, a felhasználók vagy akár a családod számára, első lépésként meg kell tervezned azt az ●●●●modellt, ami ezt lehetővé teszi, ami térképet nyújt az üzlet számára, hogy a Te és a vállalkozásodban résztvevők teljes, élhető életet éljetek. Miért takarjuk ki a modell nevét? Ez is a játék része, később még kitérünk rá.

Ez tehát az a lépés, amit egy vállalkozás tervezésekor, elindításakor a klasszikus vállalkozási modellben gondolkodók kivétel nélkül elfelejtenek megtenni. Pedig szó szerint a túlélésük múlik ezen a lépésen.

Ez az a lépés, amit egyetlen old-school marketing hiperguru sem oszt meg veled, mert ők maguk sem tették meg soha, és nem teszik meg ezután sem, hacsak nem vesznek részt egy olyan képzésen, ahol ez a tudás elérhető számukra.

Első lépésként meg kell tehát tervezned azt az ●●●●modellt, ami élhetővé teszi a Pénztermelő vállalkozásodat.

2. Üzleti modell tervezés

Ha az ●●●●modell képében megvan már, hogyan kell szolgálnia a Pénztermelő vállalkozásodnak az élhető életet, második lépésben pontosan meg kell tervezned a vállalkozásod üzleti modelljét.

Az üzleti modell lesz a Pénztermelő vállalkozásod lelke, ettől fog tudni működni vagy nem működni a bizniszed.

Nagyon nem mindegy tehát, hogyan építed fel ezt az üzleti modellt. Én minden esetben, amikor egy új projektet indítok, az ●●●●modell kialakítása után pontról pontra felépítem az adott projekt üzleti modelljét.

Itt azonban még nincs vége a folyamatnak. Miután felépítettem, és a vállalkozást elindítottam, minden hónapban felülvizsgálom ezt az üzleti modellt, és minden alkalommal elvégzem azokat a kiigazításokat, amiket a valós működés tapasztalatai megkövetelnek.

Az üzleti modell gondozása egy véget nem érő folyamat.

Amint levetted a szemedet róla, levetted a szemedet a vállalkozásod céljáról.

3. Pénztermelő rendszer tervezés

Ahogy korábban már említettem, a Pénztermelő vállalkozás egy ultrahatékony modell. Ezt a hatékonyságot pedig a Pénztermelő rendszer biztosítja.

Ha az üzleti modell a Pénztermelő vállalkozásod lelke, akkor a Pénztermelő rendszered a szíve lesz.

A Pénztermelő rendszer fogja folyamatosan pumpálni felhasználókat a vállalkozásodba és végigvezetni őket azon a felhasználói életúton, amit pontosan, jó előre megterveztél számukra.

A Pénztermelő rendszer megtervezése és felépítése kifejezetten mérnöki feladat, tehát komoly előrelátást és precizitást igényel a részedről. Olyan, mintha egy gépezetet terveznél meg, aminek aztán sosem szabad leállnia. Menetközben persze folyamatosan finomítod a működését.

A Pénztermelő vállalkozásod pontosan addig fog élni, amíg a Pénztermelő rendszered működik.

Ezért nagyon fontos, hogy pontosan, előrelátóan tervezd meg a működését, és gondosan felügyeld, miután üzembe helyezted.

Hogyan szerezheted meg a részletes tudást a Pénztermelő vállalkozásod felépítéséhez vagy a jelenlegi vállalkozásod pénztermelővé alakításához?

Mivel a fenti lépésekhez szükséges tudás jóval meghaladja a Pénztermelő Vállalkozás Kihívás terjedelmét és műfaji kereteit, nagy örömmel jelenthetem be azt a megoldást, amely segítségével képessé válhatsz arra, hogy megteremtsd a saját Pénztermelő vállalkozásodat:

Pénztermelő Vállalkozás Mesterképzés | 2017.04.20. | DIV Akadémia

A Pénztermelő Vállalkozás Mesterképzés tudásanyagát nyolc hónapon keresztül és 15 év tapasztalatát felhasználva fejlesztettem ki számodra. Semmi bullshit, kizárólag a gyakorlatban általam kitesztelt, működő és azonnal alkalmazható tudás.

Mit adhat neked a Pénztermelő Vállalkozás Mesterképzés?

Amennyiben részt veszel a képzésen, a képzést követően rendelkezni fogsz mindazzal a részletes gyakorlati tudással, amely segítségével képessé válsz:

 1. Lépésről-lépésre megtervezni a saját ●●●●modelledet
 2. Felépíteni és megvalósítani a saját Pénztermelő vállalkozásod üzleti modelljét
 3. Megtervezni és üzembe helyezni a saját Pénztermelő rendszerdet

 

Kihívás:

Ezt kérem tehát ma tőled…

Szánj rá néhány percet és nézd át a képzés weboldalát, ahol mindent megmutatok neked, amit a Pénztermelő Vállalkozás Mesterképzés kínál számodra, és utána:

Foglald le a helyedet!

Gondolj arra: mennyi bevétel növekedés kell ahhoz, hogy ez a képzés kitermelje az árát? Vajon kapsz annyi tudást, hogy ez a növekedés sokszorosan megtörténjen?

A válasz valószínűleg IGEN, ugye? Akkor ma van a napja, hogy jelentkezz.

 

Mi jön holnap a Pénztermelő Vállalkozás Kihívásban?

5. rész

Hogyan tudod hasznosítani a Pénztermelő vállalkozás modellt a gyakorlatban?
2017.03.31.

Ebben a részben megmutatom neked, hogyan tudod a gyakorlatban hasznosítani a Pénztermelő vállalkozás modelljét. Részletesen bemutatom, milyen konkrét hasznát fogod élvezni a Pénztermelő vállalkozás hatásainak, hogy lásd, mi az, amit egyszerűen őrültség lenne kihagynod vagy nem megvalósítanod.

Szeretném, ha ez a játék igazán interaktív lenne, ezért 3+1 dolgot kérek tőled:

1. Ha még nem tetted meg, iratkozz fel a kihívás értesítési listájára

2. Lájkold a Digitális Vállalkozás Facebook oldalát

 

3. Oszd meg ezt a cikket az ismerőseiddel, hogy ők is csatlakozhassanak a kihíváshoz

Oszd meg a cikket a cikk alatt található gombok segítségével a Facebookon, Twitteren, Pinteresten (amelyiket használod)! Ha nincs ötleted, mit írjál nekik, másold be egyszerűen ezt a szöveget:

“Éppen most csatlakoztam Szilvágyi-Szeli Péter ingyenes Pénztermelő Vállalkozás Kihívásához, hogy megtudjam, hogyan tehetem a vállalkozásomat élhetővé és fenntarthatóvá. Csatlakozz te is, ha játszva akarod megtudni, hogyan lépj ki a mókuskerékből!” 

+1 Oszd meg velem egy hozzászólásban, hogy számodra melyik lépés okozná a legnagyobb kihívást a háromból?

Tehát kíváncsi vagyok, hogy az élhető élethez szükséges ●●●●modell, az üzleti modell vagy a Pénztermelő rendszer megvalósítása okozná neked a legnagyobb kihívást? Másrészt, ha még nem tetted, oszd meg velem és a többiekkel, hogy ki vagy, miért csatlakoztál a kihíváshoz, és mivel foglalkozik a vállalkozásod. Ha még csak tervezed a vállalkozásod indítását, azt is oszd meg, kíváncsi vagyok rá.

Holnap pedig figyeld a postafiókodat, mert érkezik az értesítő az ötödik részről, amiben megmutatom neked, hogy pontosan hogyan hasznosíthatod a saját életedben a Pénztermelő vállalkozásod előnyeit…

Szilvágyi-Szeli Péter vagyok, ez pedig a Pénztermelő Vállalkozás Kihívás, te pedig a legjobb helyen vagy ahhoz, hogy megoldást kapj a vállalkozásoddal kapcsolatos kétségeidre.


Kattints, és szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feljebb

Pin It on Pinterest

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!