WooCommerce
Facebook

Facebook videók: új megoldások mozgóképre


Facebook videók: az új funkciók csőre töltve

A Facebook videók jobban pörögnek, mint valaha. Az emberek nézik és folyamatosan megosztják a videókat a nagy kék közösségi oldalon. Ezért a cég minden energiájával a Facebook videókra összpontosít, folyamatosan fejlesztik a videó élményt. A mérőszámokkal eddig se voltak elégedettek, de ezután remélik, hogy még többen töltenek fel és néznek majd videókat, ezzel gazdagabbá téve a Facebook élményvilágát. A jelek szerint még magával ragadóbb és rugalmasabb lesz a Facebook videók használata.

A videók hangját is hallhatjuk már

Eddig is láthattuk a videókat de hang nélkül, viszont a felhasználóknak nagy igényük van egy videó esetében a hangra is, amikor nincsenek néma üzemmódban készülékeik. A tesztek során ez jóval több tényleges nézettséged eredményezett. Úgymond életre keltették a videókat. Amennyiben a készülék néma üzemmódban van, az alkalmazás továbbra sem játsza majd le a videók hangját. Természetesen a hanglejátszás egyénileg, manuálisan is beállítható lesz.

Függőleges vetítés és videó a háttérben

Mivel a függőleges videók jobban jelennek meg a mobileszközökön, ezért lefejlesztették a függőleges videó vetítést. Az iOS és Android felhasználók pozitívan reagáltak, hiszen jóval nagyobb méretű videót láthatnak, nem csak egy fekete háttérben egy kis mozgó képcsíkot.

Az igények szerint sokan fenntartanák a videólejátszást úgy, hogy közben görgetnék a hírfolyamot tovább. Erre is találtak megoldást, egy új ablakban tudják megnyitni a videókat a felhasználók, így továbbra is szemezgethetnek az üzenőfalukon található posztokból, hirdetésekből. Ahogy bezárjuk a Facebook alkalmazásunkat, a lejátszás is szünetelni fog.

SMART TV alkalmazás

Mivel több lehetőségre és nagyobb élményre vágynak azok a felhasználók, akik SMART Tv-vel is használják a Facebookot, ezért elkészítettek egy új applikációt. Ennek segítségével nagy felbontásban és jó minőségben nézheted meg a Facebookra feltöltött videókat. Számos televízió gyártó alapértelmezett alkalmazásként tekint már most az új fejlesztésre, hiszen nekik is könnyebb lesz eladni a terméküket, ha plusz élményt tudnak nyújtani vevőiknek a hétköznapi életben.

Jó kis funkciókkal rendelkezik az app, hiszen megoszthatjuk barátainkkal, de követhetünk adott Facebook oldalakat is, akiknek kíváncsiak vagyunk a feltöltött videóira. Lesznek benne TOP videók is a világ minden tájáról, ezen belül is akár az általad kedvelt témákon belül. De könnyedén újra is nézheted az eddig megtekintett videókat is.

Te használod a Facebook által kínált videó lehetőségeket a vállalkozásodban? Mik a tapasztalataid?

﹀ Oszd meg velünk egy hozzászólásban!


Kattints, és szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feljebb

Pin It on Pinterest

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!