WooCommerce
Apple

Vezeték nélküli töltés: az iPhone 8 hozhatja el a várva várt funkciót

Vezeték nélküli töltés lesz | Tech | Digitális Vállalkozás

Még csak találgatnak az új fejlesztés kapcsán. Az Apple társult a vezeték nélküli töltés egyik piaci szereplőjével. Vajon mi lesz a közös munka eredménye?

KÉP FORRÁS: unsplash.com

A vezeték nélküli töltés egyre közelebb van

A pletykák szerint az Apple kezünkbe adja a vezeték nélküli töltést már az iPhone 8-cal. Az újítást mi sem igazolja jobban, mint hogy az Apple társult egy vezeték nélküli töltéssel foglalkozó céggel, a Qi Wireless Power Consortiummal. Feltehetően az említett ügy eredményessége érdekében tették mindezt.

Többen felfigyeltek a két cég közötti mozgolódásra, bár az Apple a múlt héten még nem jelenítette meg a társcégek listáján a hangoztatott fejlesztő cég nevét. Az Apple nem használja még teljes egészében az új Qi technológiát, a Watch-ban azonban már megtalálható egy egyszerűsített változata, de ez még nem kompatibilis a Qi cég töltőjével.

Hamarosan kiderül, hogy mi az Apple valódi célja a korszerűbb és kényelmesebb töltéssel.

Mit nyilatkozott az Apple üzleti bennfentese a témával kapcsolatban?

“Cégünk aktív tagja számos szabványokat kidolgozó szervezetnek, ahol ötletel és egyaránt meg is valósít. Csatlakozunk a vezeték nélküli töltés konzorciumhoz. Így képesek leszünk részt venni és együttműködni a jövőbeli vezeték nélküli töltés szabványainak kialakításában. Bízunk benne, hogy sikeresen együtt tudunk dolgozni a WPC-vel és tagjaival.”

A közös jövőkép

Mindenesetre a két cég összefogása azt sugallja, hogy az Apple szinte biztosra veszi a jövőben a vezeték nélküli töltés lehetőségét a hétköznapokban. A témában jártas szakértők szerint már az új iPhone nagy valószínűséggel ezzel is rendelkezni fog, hiszen egy újabb eladási rekordhoz szükségük lesz újításokra. Az Apple ugyanakkor kijelentette, hogy ez hosszútávú céljuk, így lehetséges, hogy nem lesznek kész a technológiai fejlesztéssel az iPhone 8 debütálásáig.

Jelenleg az is kérdéses, hogy az Apple egy az egyben fogja-e használni a Qi protokollját, vagy egyénire módosítja, mint ahogy az Apple Watch esetében is megtörtént.

Te örülnél, ha nem kellene többé a telefonodat vezetékről tölteni? Hogyan könnyítené meg a hétköznapjaidat?

﹀ Oszd meg velünk egy hozzászólásban!


Kattints, és szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feljebb

Pin It on Pinterest

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!