WooCommerce
Tech

Az új Google Webhelyek mostantól elérhető minden G Suite felhasználónak


Google Webhelyek újratöltve

A Google teljesen újragondolta a Webhelyek alkalmazást, amely segítségével bármely cég elkészítheti saját intranet weboldalát. Ha nem hallottál még róla, a Google Webhelyek nem személyes weboldalak készítésére alkalmas, mint a Squarespace vagy a Wix, sokkal inkább arra, hogy céges vagy projekt célokat szolgáljon.

Alaposan tesztelték

Az újragondolt Webhelyeket először egy korai követői program keretében indították el még júniusban, amely számos frissítést eredményezett, melyek segítségével könnyebben létrehozhatjuk új webhelyeinket.

sitesmapgif

A Google azt állítja, hogy az új Webhelyek segítségével egy weboldalt létrehozni olyan könnyű, mint egy Word dokumentumot. Lehetőségünk van képeket és szövegeket hozzáadni másol-beilleszt alapon vagy újrarendezni őket drag and drop módszerrel. Másszóval pont úgy, ahogy az 2016-ban elvárható.

G Suite integráció

Szorosabb lett a G Suite integráció is, amely tartalmazza Google Calendar időpontjainkat, helyszíneket a Maps-ből, tartalmat a Google Docs-ból, és még sok hasznos dolgot: beágyazott dokumentumokat jeleníthetünk meg élő frissítéssel, még akkor is, ha éppen dolgozunk a dokumentumban.

Reszponzív dizájn

Természetesen egy ilyen alkalmazás ma már elképzelhetetlen reszponzív dizájn nélkül, így a weboldal minden porcikáját ellenőrizhetjük bármilyen képernyőméreten. A Google Docs-hoz hasonlóan a Webhelyek is lehetőséget ad rá, hogy többen dolgozzunk egy weboldalon párhuzamosan.

Egyelőre csak G Suite felhasználóknak

Úgy tűnik, a Google még egy ideig megtartja a régi Webhelyek alkalmazást, a G Suite felhasználók azonban már most elkezdhetik a munkát az új Google Webhelyek weboldal készítővel, ha az eszközt lehetővé teszik a csapatuk számára. A magyar átállásról eddig nincs hírünk, amint értesülünk róla, jelezzük egy frissítésben.

Szerinted is bárki képes jó weboldalt készíteni egy weboldal készítő eszközzel?

﹀ Oszd meg velünk egy hozzászólásban!


Kattints, és szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feljebb

Pin It on Pinterest

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!