WooCommerce
Élet

A Tesla Solar Roof olcsóbb lesz, mint egy hagyományos háztető

Tesla Solar Roof: olcsóbb, mint a normál tető | Tech | Digitális Vállalkozás

A Tesla Solar Roof olcsóbb lesz, mint egy hagyományos tető. Ezt ígéri Elon Musk, a Tesla frontembere. Ha betartja az ígéretét, az megint nagyot szól majd.

Kép forrás: Tesla

A Tesla Solar Roof

Elon Musk, a Tesla CEO-ja bemutatta a Tesla és a SolarCity soron következő nagy dobását.  Az új Tesla szolár tető teljesen ugyanúgy néz ki mint egy hagyományos tető, ugyanakkor folyamatosan áramot termel.

Olcsóbb lesz, mint a hagyományos tető – kis csavarral

Musk nem kevesebbet ígért a termék októberi bemutatóján, minthogy a Tesla Solar Roof olcsóbb lesz mint a hagyományos technológiával készült háztetők. Természetesen mindez úgy értendő, hogy a költségvetésbe belekalkuláljuk a tető által termelt áram értékét, amit ezzel a megoldással megspórolhatunk.

Ez persze teljesen rendben van azoknak az építtetőknek, akik hosszú távon gondolkodnak, de azt is látni kell, hogy amennyiben a Tesla Solar Roof telepítési költsége sokkal magasabb lesz, mint a hagyományos tető megoldásoké, az sokakat vissza fog tartani attól, hogy napenergiára váltson.

Olcsóbb lesz, mint a hagyományos tető – de most tényleg

Most azonban Musk azt állítja, hogy a Tesla Solar Roof építési és telepítési költségei még akkor is alacsonyabbak lesznek a hagyományos tetőkénél, ha nem számítjuk bele a megtermelt áram okozta rezsicsökkenést.

A Bloomberg jelentése szerint Musk ezt azután mondta, hogy a Tesla részvényesei jóváhagyták a vállalat számára a SolarCity akvizícióját.

“Az alapvető kérdés az lesz: szeretnél-e olyan tetőt, ami jobban néz ki, mint egy normál tető, kétszer tartósabb, kevesebbe kerül és egyébként elektromos áramot is termel? Miért érnéd be bármi mással?” – mondta Musk.

Ha a Tesla tartani tudja az ígéretét, miszerint olyan szolár tetőt fog árulni, ami minden tekintetben olcsóbb lesz mint a hagyományos tető megoldások, és az elektromos áram termelés csak bónusz lesz, elég nehéz lenne meggyőzni bárkit, hogy ne vegyen egyet a házára.

Tesla Solar Roof: olcsóbb lesz, de hogyan?

De hogyan lesz lehetséges mindez? Mivel a szolár tetőcserepek nem lesznek olcsók, Musk arra épít, hogy sokat tudnak megtakarítani majd a szállításon. A napelemes cserepek ugyanis tartósabbak és könnyebbek lesznek mint a hagyományosak, így jelentősen olcsóbb lesz a szállításuk.

Eddig még nincs ára a Tesla Solar Roof tetőrendszernek, és azt sem lehet tudni, hogy önállóan értékesítik vagy csomagban a Tesla PowerWall 2 házi akkumulátorral és egy elektromos autótöltővel. A terméket 2017-ben tervezik bevezetni a piacra.

Ha a Tesla tartani tudja az ígéretét, a napenergia fényes jövő előtt áll a háztulajdonosok számára.

Szerinted valóban meg tudják csinálni ezt a Teslánál?

﹀ Oszd meg velünk egy hozzászólásban!


Kattints, és szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feljebb

Pin It on Pinterest

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!