WooCommerce
Tech

Drón kiszállítás: pizza kézbesítés Domino’s módra Új-Zélandon

Drón kiszállítás mellett döntött a Domino's | Tech | Digitális Vállalkozás

A Domino’s a drón kiszállítás mellett döntött: egy kiválasztott vásárlói körben megkezdte a pizzák drónnal történő kézbesítését Új-Zélandon.

Kép forrás: Flirtey / PRNewswire

Domino’s Pizza: a drón kiszállítás úttörője? Még augusztusban a világ vezető pizza kiszállítója, a Domino’s bejelentette, hogy egy kísérleti program keretében tesztelik a drónokkal történő pizza házhozszállítást.

Flirtey nevű kézbesítő startuppal együttműködésben a Domino’s egy kiválasztott vásárlói körben megkezdte a rendelések drónnal történő kiszállítását Új-Zélandon.

Spéci feladat, spéci drónok

A futár drónok a Flirtey által egyedileg fejlesztett modellek. Megépítésükhöz szénszálat, alumíniumot és egyedi, 3D nyomtatott elemeket használtak fel. Egy hevedert is felszereltek a drónokra, amely segítségével az eszközök biztonságban le tudják ereszteni a csomagot a vásárlókhoz. Olyan tulajdonságokkal ruházták fel őket, mint az automatikus visszatérés a bázisra vagy bármilyen egyéb, biztonságos helyre, ha merülőben lenne az akkumulátoruk vagy elvesztették volna a GPS jelet.

Drón kiszállítás: hamarosan mindenhol?

Bár a Domino’s határozott szándéka, hogy kiterjessze a drónnal történő házhozszállítást más piacokra is és ezzel 10 perc alá szorítsa a kiszállítási időt, a bevezetés el fog tartani egy jó ideig. A különböző országokban ugyanis jelenleg még nincs kialakult és egységes rendelkezés a pilóta nélküli repülő kereskedelmi eszközökről.

Szerinted hogyan lehet majd kordában tartani a most kialakuló drón futár iparágat?

﹀ Oszd meg velünk egy hozzászólásban!


Kattints, és szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Feljebb

Pin It on Pinterest

Tetszett a cikk?

Oszd meg az ismerőseiddel is!